Vores materialer

Pleje til møbler - inde og ude. Forlæng levetiden på dine møbler med god pleje. Pas på dine møbler med vedligeholdelse og rengøring. herunder finder du en liste over vores forskellige materialer. Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig på vores chat, eller kontakt os på marianne@vestmark.dk

Akacie træ

Træsort også kaldet hårdtræ. Har som ofte en flot struktur, varm i farven og velegnet til udendørs brug. Dog kræver hårdtræ vedligeholdelse med olie.
Polywood

Polywood/Aintwood

Også kaldet nonwood. Et plast materiale der har struktur som træ, men er et rent kunst produkt der ikke skal vedligeholdes. Kan stå ude hele året. Vores Polywood plader er altid gennemfarvet. Vi anbefaler ikke at stille glas og lign. direkte på pladen, da plast kan smelte ved høje temperaturer. Rengøres med alm. rengøringsmiddel.
Læs mere om polywood her.

All weather hynder

Havehynder af betræk og skum fremstillet specielt til udendørs brug. Efter en byge, trykkes vandet let ud, og hynden er straks klar til brug. Hynden kan ligge ude hele året, men holdbarheden forlænges, hvis den opbevares inden døre om vinteren. Hynden er let at rengøre f.eks med texalinerens.

Spraystone

Stenmasse der er smurt på en overflade, f.eks af glas eller aluminium. Kan laves i alle farver. Pladen ligner rigtig granit, men er meget lettere at håndtere og billigere at fremstille. Skal rengøres med vand/sæbe.

Fibercement

Fibercement

Cement blanding af sand, sten og kunstmateriale. Denne blanding giver et rustikt materiale, som er nemt at vedligeholde og som ikke vejer nær så meget som granit. Rengøres med vand og sæbe. kan med fordel vokses inden brug, for at lette rengøringen.

Læs mere om havemøbler i fibercement her.

Stof plus

Et kraftigt stof som bruges til havehynder. Bløde og behagelige at sidde i, som indendørs sofahynder. Har fået en imprægnering, så hynden tåler en let byge. Hynden er nem at rengøre med stof Plus rens, og hvis man jævnlig imprægnerer.

Fiberstone

Glasfiber materiale blandet med kunstmateriale og pulver af sten. Lidt tungere og lysere end fiber cement. Vejer væsentlig mindre end ren granit og er stadig nem at vedligeholde. Kan med fordel vokses inden brug, for at lette rengøringen.

Spuncrylic

Metervarer som ofte benyttes til have hynder og parasoller. Holder til sollys og er vand skydende. Med imprægnering kan det holde sig pænt i flere år.

Mahogni

Miljø venlig træsort, der med god maling/olie er velegnet til havemøbler.

Sunbrella

Kvalitets stof udviklet til havehynder. Er vand afvisende, blødt og lækkert. Let at rengøre, og holder mange timer i stærk sol, uden at miste farven. Det bedste der findes til havehynder.
Læs mere om Sunbrella stof her.
Polywood

Nonwood/Aintwood

Samme produkt som Polywood. Kunst materiale der ligner træ, men er et rent plast produkt der ikke skal vedligeholdes, og kan stå ude hele året. Kan have mange forskellige strukturer. Vi levere kun gennemfarvet nonwood lameller. Vi anbefaler brug af bord skåner, da glas og lign. kan brænde hul i pladen. Alm. rengøringsmiddel kan benyttes.

Gaumo

Også kaldet nonwood. Et plast materiale der har struktur som træ, men er et rent kunst produkt der ikke skal vedligeholdes. Kan stå ude hele året. Vores Polywood plader er altid gennemfarvet. Vi anbefaler ikke at stille glas og lign. direkte på pladen, da plast kan smelte ved høje temperaturer. Rengøres med alm. rengøringsmiddel

Polyrattan

Betegnelse for plast flet snore, som bruges til at flette outdoor havemøbler med. Hver fabrik har sin ”opskrift” på det pvc frie materiale. Så en tillidssag hvor man køber sine polyrattan havemøbler. Vi bruger altid fabrikker med den bedste polyrattan kvalitet, som vi har testet til at kunne stå udendørs i mange år. Kan vaskes og rengøres med almindeligt rengørings middel. Er møblerne meget beskidte kan en højtryks spuling i mange tilfælde være i orden.
Vi er stolte af at være de første der benyttede ordet polyrattan.
Læs mere om polyrattan havemøbler her.

Texaline/Texteline

Et plast stof som anvendes til have-/hynder, møbler og stol sæder. Kan tåle regn, sol og sne, er let at vaske af for snavs. Kan fås i alle farver. Der er meget forskel på texaline kvaliteter.

Dralon

En gennemfarvet metervarer, der er særdeles velegnet til have hynder. Lysægte og slidstærk. Nem at rengøre.
Læs mere om dralon her.

Teak træ

Den bedste træsort til udendørs møbler er teak træ. Teak træ indeholder så meget naturligt olie, at det tåler udendørs klima. Ubehandlet træ kan stå ude i årevis og kun ændre sig efter vind og vejr. Olieret teak træ skal fortsat behandles med teak olie ligesom grey teak der har fået en kemisk behandling fra fabrikken også skal holdes ved lige med teak shield eller lignende.
Læs mere om teak havemøbler her.

Aluminium

Aluminum er let og særdeles velegnet til havemøbler, da det ikke kan ruste. Det findes i mange forskellige kvaliteter og tykkelser, hvorved vi forsøger at have en vis standard aluminium på alle vores produkter. De malede aluminiums flader er power coated med en kraftig behandling, som holder til det skandinaviske klima. Lounge møbler i aluminium er af kraftigt holdbart materiale, der ikke vejer særlig meget. Kræver ingen vedligeholdelse.
Læs mere om aluminium havemøbler her.

Recycle teak

De samme egenskaber for teak træ gælder for recycle teak. Dog kan tilføjes at man med genbrugs teaktræ kan glæde sig over at have genanvendt teaktræet og man ofte får unikke møbler med recycle teak.
Læs mere om teak træ her.


Product successfully added to the product comparison!