Vores havemøbler er fremstillet af pulverlakeret aluminium, som ikke ruster - heller ikke hvis havemøblerne skulle få en skramme eller ridse. Pulverlakeret aluminium kan stå udenfor hele året rundt og kræver minimal vedligeholdelse.

Vi bruger kun certificeret teaktræ på vores havemøbler. Kvalitetsteak, der kan tåle at blive brugt udenfor.
Vores outdoor hynder og puder fås i tre kvaliteter. Alle er lysægte og kan tåle vind og vejr. Indmaden i alle outdoor puder er samme slags All Weather Skum.

Parasoller fra LIFE med UV 80+ beskytter næsten 100 % fra solens UV-stråler. Parasoller fremstillet af Spuncrylic er smuds- og vandafvisende.

Læs mere om alle vores materialer nedenfor:

Udendørs puder og hynder

Udendørs havehynder med betræk og skum til udendørs brug. Regnvandet trykkes let ud, og hynden er klar til brug. Ved lufttørring er hynden brugbar efter 1 - 2 timer, afhængig af tykkelsen. Hynden kan ligge ude hele året, men holdbarheden forlænges, hvis den opbevares inden døre om vinteren. Udendørs hynder fås i 3 kvaliteter, som hver har sin styrke.

Soltex outdoor hynder

Udendørs betræk Soltex er den bløde mellemvare. Forholdsvis let at rengøre og holde ren, og rimelig blød og behagelig med bare ben. Betrækket kan vaskes ved 30 grader. Efter regn kan vandet trykkes ud af hynderne, for en hurtigere tørringsproces. Soltex betræk fås i 4 farver. Rengøres og renses med Soltex rens.

Komfort outdoor hynder

Stof Kvalitet 3. Den absolutte mest lækre kvalitet til udendørs hynder, når det gælder komfort og behageligt materiale. Blødt og lækkert på solvognen, som minder rigtig meget om en indendørs sofahynde. Er lidt mere vanskelig at holde, og fugleklatter og lign. skal tages væk med det samme. Et perfekt valg til overdækket terrasse.

All weather hynder

Mest solgte udendørs hynde til lounge og solvogne. Snavs og pletter på All weather hynder er fjernes nemt og hurtigt. Det perfekte og nemme valg til udendørs hynder, som bliver brugt dagligt og står ude i det fri. Regnen løber igennem stof og ind i skummet. Tørringsprocessen kan fremskyndes ved at trykke vandet ud. Betræk kan vaskes ved 30 gr. Hynden er mere kunststof-agtig end Soltex.

Skummet i vores outdoor hynder

Outdoor skummet til vores udendørs hynder er ens for alle hynder. En blød polyetherskum med høj SG værdi på 22. Angiver hvor mange kg skum der er brugt pr. m3.

Betræk på vores hynder

Skummet er pakket ind i en stofpose, som også tåler vand. Puderne får en antibakteriel behandling, så de modstår bakterier og svampe.

Alle vores hynder har været igennem mange kvalitetstest de seneste år, så vi garanterer optimal komfort, kvalitet og holdbarhed. 

Valg af betræk til vores outdoor hynder afhænger af uderum, dit humør og temperament. Se de 3 muligheder ovenfor: Komfort, Soltex eller All Weather betræk. Alle hynder har rustfri lynlås, samt vand og smudsafvisende betræk. På vores ryghynder sidder et påsyet skridsikker stykke stof. På sæderne kan det fås særskilt, så hynderne ikke glider.

TIPS: Sørg for at din parasol er ren og tør, når den pakkes sammen om aftenen. Så undgår du genstridige pletter senere på sæsonen. Parasollen skal holdes ren med almindeligt vand og sæbe. 
Det er vigtigt at parasollen slås sammen når det blæser. Selvom du har en stabil parasol med en tung granitfod, kan vinden let få fat. Er du i tvivl, så slå parasollen sammen - også hvis det kun er for en kort stund. Det er jo heldigt at LIFE parasoller er nemme og hurtigere at slå op og ned. 

Parasol stof

Vores LIFE parasoller leveres med Spuncrylic stof. UF80+ betyder at stoffet er næsten 100% UV beskyttende. Spuncrylic er vind og vand afvisende. Tætheden i vores stof er 250gr/m2, hvilket er meget høj kvalitet. Udover at benytte parasol overtræk, anbefaler vi at imprægnere stoffet. Så er det lettere at rengøre, og parasollen bliver mere vandtæt.

Keramik / betonlook

Haveborde med keramik bordplader er meget slidstærke og holdbare. Bliver ikke skrammet og ridset, og er særdeles nemme at rengøre. Keramik bordplader er UV beskyttet og holder farven. En kraftig glasplade med 2-3 lag keramisk materiale på toppen, gør pladen vedligeholdelsesfri. Keramik pladen fås på bl.a. Concept haveborde og Zeb sofaborde.

Polywood/Aintwood/Nonwood

Et plast materiale der har struktur som træ, men er et rent kunst produkt der ikke skal vedligeholdes. Kan stå ude hele året. Vores Polywood plader er altid gennemfarvet. Vi anbefaler ikke at stille glas og lign. direkte på pladen, da nogle polywood bordplader kan smelte ved høje temperaturer. Rengøres med alm. rengøringsmiddel.

Polyrattan flet

Vejrbestandigt polyrattan på aluminiums ramme. Slidstærkt, lysægte kvalitets flet, som alle er håndflettet polyrattan flet. Naturlig flet kan have varieret tykkelse og farve, hvilket gøre vores polyrattan mere naturligt at se på. Daglig rengøring med vand og sæbe. Brug løbende Wicker rens med UV beskyttelse for længere holdbarhed af flet og farve.

Teaktræ, olieret

Vi bruger kun bæredygtigt teak træ, som også er den mest velegnede træsort til udendørs brug. Teak træ indeholder så meget naturligt olie, at det tåler vores udendørs klima. Olieret teak træ skal fortsat smøres jævnligt med teak olie. Brug plejeprodukter til teak havemøbler, så forlænger du levetiden. Vores teak er 100% Indonesian Legal wood - SVLK certificeret.

Texaline/Texteline/textilene

Texaline, texteline eller textilene - kært barn har mange navne. Texteline er et kunststof, som er særdeles velegnet til udendørs brug. Stoffet kan tåle sol og regn og kan stå udenfor hele året rundt. Texteline er let at rengøre og kan renses med vores texaline-rens. Kan fås i flere farver. Vores Texteline-kvalitet er slidstærk, lysægte og særdeles holdbar. Sæderne tørrer ekstremt hurtigt efter en regnbyge.

Teaktræ, ubehandlet

Bæredygtigt teak træ. Vi kan også levere dine teak havemøbler i grå naturlig farve, klar til brug. Vores fabrikker benytter en proces, som gør teak træet lyst og klar til brug. Efterfølgende kræver træet minimal vedligeholdelse. Teak træet er 100% Indonesian Legal wood og SVLK certificeret.

Aluminiums-havembler

LIFE havemøbler fremstillet af pulverlakeret aluminium, som ikke kan ruste. Forholdsvis let og samtidigt meget slidstærkt. Holder farven i solen og er nemme at gøre rene, oftest er almindelig rengøringsmiddel tilstrækkeligt. Skidt og korrosion kan forekomme, men vil altid kun fremstå på overfladen, aldrig i produktet. Dette vil være nemt at fjerne, ligesom et slag/en skramme vil kunne pletmales. Dette forringer ikke holdbarheden.