Pleje til møbler - inde og ude. Forlæng levetiden på dine møbler med god pleje. Pas på dine møbler med vedligeholdelse og rengøring. herunder finder du en liste over vores forskellige materialer. Har du nogen spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig på vores chat, eller kontakt Marianne på marianne@vestmark.dk

Polywood/Aintwood/Nonwood

Et plast materiale der har struktur som træ, men er et rent kunst produkt der ikke skal vedligeholdes. Kan stå ude hele året. Vores Polywood plader er altid gennemfarvet. Vi anbefaler ikke at stille glas og lign. direkte på pladen, da nogle polywood bordplader kan smelte ved høje temperaturer. Rengøres med alm. rengøringsmiddel. Læs mere om polywood her.

All weather hynder

Udendørs havehynder med betræk og skum fremstillet specielt til udendørs brug. Regnvandet trykkes let ud, og hynden er klar til brug. Ved luftørring er hynden brugbar efter 172 - 2 timer, afhængig af tykkelsen. Hynden kan ligge ude hele året, men holdbarheden forlænges, hvis den opbevares inden døre om vinteren. Hynden er let at rengøre for fugleklatter og andet snavs. Brug gerne texaline rens.

Spraystone

Bordplader med spraystone plader er fremstillet af stenmasse der er smurt på en overflade, f.eks af glas eller aluminium. Sraystone giver mulighed for at lave rustikke bordplader i mange farver. En Spraystone bordplade ligner rigtig granit og sten, men er meget lettere at håndtere og billigere at fremstille. Beskyt spraystone plader med Spraystone protector og hold det rent med Spraystone rens. Så har du altid et pænt havebord, der er nemt at holde i dagligdagen.

Stof plus

Stof Plus materialet er et kraftigt møbelstof som er særdeles velegnet til havehynder. StofPlus er blødt og behageligt at sidde i, også med bare ben på en varm sommerdag. LIFE StofPlus havehynder har fået en imprægnering fra farbikken, så hynden tåler en let byge. Hynden er nem at rengøre med Stof Plus rens, og hvis man jævnlig imprægnerer, kan hynden ligge ude i flere dage.

Spuncrylic

Spuncrylic stof er en metervarer som benyttes til have hynder og parasoller. Spuncrylic kan tåle sollys uden at falme og er vand skydende. Hvis hynder og parasoller imprægneres før brug, holder det sig pænt i flere år.

Sunbrella

Havemøbler med hynder af Sunbrella er det bedste materiale der endnu er udviklet til havehynder. Sunbrella hynder er vand afvisende, blødt og lækkert. Det er let at rengøre, og holder mange timer i stærk sol, uden at miste farven. Et behageligt materiale til udendørs hynder, også hvis man ligger på solvognen eller sidder i sit lounge sæt med bare ben. Læs mere om Sunbrella stof her.

Nonwood/Aintwood/Polywood

Samme produkt som Polywood. Kunst materiale der ligner træ, men er et rent plast produkt der ikke skal vedligeholdes, og kan stå ude hele året. Kan have mange forskellige strukturer. Vi leverer kun gennemfarvet nonwood lameller. Vi anbefaler brug af bord skåner, da glas og lign. kan brænde hul i pladen. Alm. rengøringsmiddel kan benyttes, men vi anbefaler at beskytte med Polywood protector og en gang imellem at rense med Polywood rens.

Gaumo

Også kaldet nonwood. Et plast materiale der har struktur som træ, men er et rent kunst produkt der ikke skal vedligeholdes. Kan stå ude hele året. Vores Polywood plader er altid gennemfarvet. Vi anbefaler ikke at stille glas og lign. direkte på pladen, da plast kan smelte ved høje temperaturer. Rengøres med alm. rengøringsmiddel og polywood rens. Brug polywood protector en gang om året, for at lette rengøringen.

Polyrattan

Betegnelse for plast flet snore, som bruges til at flette outdoor havemøbler med. Hver fabrik har sin ”opskrift” på det pvc frie materiale. Så en tillidssag hvor man køber sine polyrattan havemøbler. Vi bruger altid fabrikker med den bedste polyrattan kvalitet, som vi har testet til at kunne stå udendørs i mange år. Kan vaskes og rengøres med almindeligt rengørings middel. Er møblerne meget beskidte kan en højtryks spuling i mange tilfælde være i orden. Vi er stolte af at være de første der benyttede ordet polyrattan. Læs mere om polyrattan havemøbler her.

Texaline/Texteline

Et plast stof som anvendes til havehynder, møbler og stol sæder. Kan tåle regn, sol og sne, er let at vaske af for snavs. Kan fås i alle farver. Der er meget forskel på texaline kvaliteter. Spørg os for mere info. Texteline til havemøbler giver god siddekomfort, da kvalitets texaline holder facon og ikke giver sig og bliver "slapt". Texaline rengøres med texaline rens og almindeligt rengøringsmiddel.

Dralon

En gennemfarvet metervarer, der er særdeles velegnet til have hynder. Lysægte og slidstærk. Nem at rengøre. Dralon hynder er kunstmateriale, som holder til udendørs brug. Læs mere om dralon her.

Teak træ

Den bedste og en af de smukkeste træsorter til udendørs møbler er teak træ. Teak træ indeholder så meget naturligt olie, at det tåler udendørs klima. Ubehandlet træ kan stå ude i årevis og kun ændre sig efter vind og vejr. Olieret teak træ skal fortsat behandles med teak olie ligesom grey teak der har fået en kemisk behandling fra fabrikken også skal holdes ved lige med teak shield eller lignende. Læs mere om teak havemøbler her.

Aluminium

Aluminum er et let materiale og velegnet til havemøbler, da det ikke kan ruste. Det findes i mange forskellige kvaliteter og tykkelser, hvorved vi forsøger at have en vis standard aluminium på alle vores produkter. De malede aluminiums flader er power coated med en kraftig behandling, som holder til det skandinaviske klima. Lounge møbler i aluminium er af kraftigt holdbart materiale, der ikke vejer særlig meget. Kræver ingen vedligeholdelse. Læs mere om aluminium havemøbler her.

Recycle teak

De samme egenskaber for teak træ gælder for recycle teak eller genbrugs teak træ. Dog kan tilføjes at man med genbrugs teaktræ kan glæde sig over at have genanvendt teaktræet og dermed tænkt på miljøet. Recycle teak træ er unikke møbler både til inde og udendørs brug. Læs mere om teak træ her.