Tæpper og skind

Du kan nemt pynte dine havemøbler med udendørs tæpper og lammeskind. Det giver et hyggeligt udtryk, der inviterer til lange nætter i haven eller på terrassen. Udendørs lammeskind er et hit i almindelige havestole, din havelounge og specielt på havebænke, hvis du ikke bruger havehynder. Det giver en landlig atmosfære og kan være en flot kontrast til de helt hvide eller sorte havemøbler.

Du kan vælge mange forskellige modeller hos Vestmark. Vi har bl.a. langhåret lammeskind, som er ekstra plysset, det klassiske islandske lammeskind, hvor du nemt holder varmen og de moderne runde lammeskind, der passer perfekt på en skammel eller stol.

Vores udendørs tæppe til haven eller terrassen er også et populært valg. Det tåler både fugt og vand, så du ikke skal være bange for at ødelægge det, når duggen falder, eller der kommer en regnbyge. Tæppet bør dog opbevares indendørs i efterårs- og vintermånederne.

Aktive filtre

Lammeskind til udendørs brug

Der er mange fordele ved at bruge lammeskind til møblerne, og det gælder både udendørs og indendørs. Det har altid været en populær indretningsdetalje at smide et lammeskind i sofaen eller gyngestolen, og det er der en grund til.

Lammeskind, både kort- og langhåret, har rigtig mange gode funktioner, så det er slet ikke underligt, at det er blevet hyppigt brugt gennem tiden. Udover at være blødt og lækkert at røre ved, så er det også helt allergivenligt. Du kan røre, sidde og ligge på det uden at reagere på det ægte skind.

Alle Vestmarks lammeskind er ægte og er tilegnet udendørs brug. Det betyder, at du nemt kan bruge vores skind i haven og på terrassen. De tåler aftenens dug og fugtigt vejr, men skal opbevares tørt under efterårs- og vinterperioden. Du kan også sagtens bruge vores smukke korthåret og langhåret lammeskind til din indendørs indretning.

Rengøring af lammeskind

Fordi lammeskind er et naturprodukt, er det ikke svært at rengøre, hvis det er blevet beskidt eller lugter. Denne type skind er nemlig selvrensende langt hen ad vejen. Det er kun, hvis du spilder på det eller vil ændre lugten, at vask og rengøring bliver relevant.

Hvis du har opbevaret det lammeskind, du normalt bruger udendørs, i kælderen vinteren over, har det måske fået en sjov lugt. Der kan også være stor forskel på, hvordan lammeskind lugter fra ny, når du køber dem. Det er netop fordi, det er et naturligt produkt, som aldrig er helt ens ved hver produktion.

Om lammeskindet lugter af dyr eller kælder, så er det aldrig særlig rart at smide det i møblerne. Vi anbefaler at du hænger det til udluftning over en længere periode, f.eks. på en overdækket terrasse. Skind kan også ændre lugt, hvis det er vådt. Vær derfor opmærksom på, om det har ligget ude i løbet af natten, eller da duggen faldt. Her kan det være nok at tørre lammeskindet, bl.a. ved at lade det ligge indendørs et stykke tid eller en udluftning. Det kan ændre farve, hvis du lader det ligge i solen, så vær opmærksom på dette.

Vær opmærksom, når du vasker dit lammeskind

Hvis udluftningen ikke hjælper, skal du være påpasselig med at vaske det. Der findes enormt mange typer ægte skind, så vaskeanvisningerne varierer meget. Specielt rengøring i vaskemaskinen bør overvejes. Det kan ændre teksturen og gøre dem stive.

Der er lammeskind, som kommer med en vejledning til vedligeholdelse, men det er ikke dem alle. Er du i tvivl om, hvordan du skal håndtere de skind, du køber hos Vestmark, kan vi hjælpe dig. Ring på tlf. 30 70 28 64 eller send en mail til butik@vestmark.dk og oplys, hvilket lammeskind du har købt.

Hvis dit lammeskind har fået pletter, kan du sagtens behandle dem manuelt. Hvis du kan fjerne pletterne lige efter, du har spildt, kan en fugtig klud ofte være nok. Hvis de er indtørret, er der mange, der anbefaler en børste til at fjerne dem. Brug en børste, der ligger mellem blød og hård.

Børstning af dit lammeskind kan også være en del af den generelle vedligeholdelse, så ulden forbliver pæn og lækker. Vi anbefaler også at ryste sit lammeskind engang imellem, så du fjerne støv og smuds.

Udendørs tæpper til terrassen og haven

Tæpper kan gøre en kæmpe forskel på terrassen eller altanen, hvor havemøblerne står. Og det er selvfølgelig vigtigt at vælge udendørs modeller, der kan tåle fugt og regn i løbet af sommerperioden.

Et tæppe til terrassen inviterer til bare fødder på en varm sommerdag, men giver dig også et ekstra lag, når efteråret kommer. Hvis du har et tæppe liggende på din terrasse, får du og din familie et lækkert materiale, der adskiller fødderne fra det kolde underlag. Det kan have en stor effekt, når vejret bliver koldere og kan i sidst ende betyde, at I kan sidde ude en uge eller to længere end normalt.

Vores udendørs tæpper kommer i flere neutrale farver, der kan kobles til et hav af indretningsstile i haven. Det er produceret i et smukt, flette materiale, der giver et tykt og robust underlag. Du kan bestille tæppet i forskellige størrelser, så det passer til de udearealer, du gerne vil dække.

Se også vores udvalg af plaider og puder.