Vedligeholdelse og behandling af teaktræsmøbler.

Havemøbler i teaktræ er det bedste der findes på markedet til havemøbler. Det er utrolig populært, også pga. den nemme vedligeholdelse og enormt lange holdbarhed. Dette betyder imidlertid ikke, at havemøbler i teak ikke har godt af at blive renset og behandlet fra tid til anden. Naturligt, har teaktræ et højt indhold af olie. Dette gør træet nærmest umuligt at slide op, også i vores omskiftelige nordiske klima.  

Som udgangspunkt findes der to forskellige behandlingsmuligheder af havemøbler i teaktræ. Dette afhænger af om man foretrækker en patineret kølig grå farve, eller en gyldenbrun og varm farve. Ønsker man den sidstnævnte, kræver det en smule mere vedligeholdelse. Da teak er et naturligt materiale, vil møblerne med tiden få naturlige forandringer i form af små revner i træet ydre lag - dette er dog udelukkende af kosmetisk betydning, og påvirker ikke møblernes holdbarhed. 

Når du anskaffer dig dine nye teaktræs havemøbler, bør du overveje hvilken stil og udtryk, du ønsker at dine møbler skal have. Vælger du f.eks at lade dine møbler stå ubehandlede, vil den gyldne farve forvandle sig til en køligere sølvgrå overflade - et look som mange også foretrækker. Ønsker du at beholde den varme og gyldne farve, kræver det at du vedligeholder møblerne oftere, med en god teaktræsolie. Læs mere om de to forskellige behandlingsmetoder herunder:  

Sådan vedligeholder du olierede og behandlede teaktræ møbler

Det er først og fremmest altid vigtigt at sikre sig, at møblerne er rengjorte og tørre inden behandlingen. Behandler man med teaktræsolie, bør behandlingen påbegyndes inden træet begynder at blegne og se tørt ud. Til behandling af olieret teak anbefaler vi LIFE teak Protector. En UV beskyttende olie, som er nem at pensle på havemøblerne, og den sikrer en flot brun og gylden farve. Du kan med fordel benytte LIFE teaktræ rens inden den brune Protector påføres. Således tager træet meget bedre imod. Teaktræs rens påføres med en svamp eller børste, samt vand. Husk at lade møblerne tørre grundigt mellem behandlingerne. Til sidst kan de brune havemøbler få en omgang Teak Shield, som er det sidste lag der holder vand og snavs ude. Så har du teak havemøbler i mange år.  

Behandling hvis du ønsker det naturgrå look

Ønsker man det patinerede sølvgrå look, kan man glæde sig over, at dette look kræver minimal vedligeholdelse. Regnvejr, vind og solskin, vil blot bidrage til at forstærke effekten af den ønskede grå farve. Man kan opnå det sølvgrå look, blot ved at lade teaktræshavemøblerne stå og passe sig selv. Er man ikke så tålmodig, kan man nu købe teaktræshavemøbler, som allerede har fået en behandling, der fra start giver den flotte sølvgrå nuance. Se vores udvalg her. Om end du vælger at vente på effekten af den ønskede farve, eller får de sølvgrå møbler leveret med det samme, anbefaler vi dog stadig at du ind imellem giver dem en kærlig hånd. Selvom de sølvgrå teak møbler kræver mindre vedligeholdelse, kan man bevare en mere ensartet og flottere grå farve, ved at rengøre møblerne med LIFE Teak rens, og herefter behandle med vores grå teak pleje.. Så får havemøblerne igen den fine sølvgrå farve.

Rengøring af sølvgrå teaktræsmøbler

Selvom møblerne i realiteten tåler at stå ubehandlet i flere år uden at blive nedbrudt, kan der stadig sætte sig alger og snavs fast i træet, som både misfarver, og gør det mindre pænt at kigge på. Derfor er det en god idé at give møblerne en kærlig hånd, én gang om året. Møblerne skal renses af med en svamp, børste eller fugtig klud, som er vredet op i sæbevand - dernæst bør du skylle grundigt af med vand. For optimal rengøring, kan du først benytte vores rensevæske til teakmøbler, og dernæst give dem et beskyttende lag af vores pleje specielt udviklet til grå teaktræ Sørg for at havemøblerne er helt tørre mellem hver behandling.

Teaktræ er det bedste træ at anvende til havemøbler. Det er både nemt at holde, samtidig med at teaktræshavemøbler er utrolig holdbare, og står stærkt i vores nordiske klima. Hvis man i en årrække ikke har sørget for at passe på sine teakhavemøbler, kan man altid friske havemøblerne op med plejeprodukter, så de står pænt igen. 

Find alle plejeprodukter i denne kategori her: