Parasolfod

En parasolfod er uundværlig, når du skal have din parasol til at stå stabilt på terrassen. Jo tungere en parasolfod du vælger, jo mindre skal du bekymre dig om vinden, da din parasol vil stå langt bedre fast med en tung fod. Der er flere ting du bør overveje, inden du vælger en parasolfod. Skal den eksempelvis være nem at flytte? eller skal parasollen stå på et ujævnt underlag? Det kan også være, at din parasol skal stå samme sted hele tiden, og du derfor ikke behøver en flytbar løsning. Det vil også være forskelligt, hvilken parasolfod der passer til netop din parasol. Jo større parasol du anskaffer dig, desto tungere bør din parasolfod ligeledes være. Hos Vestmark kan du købe parasoller med parasolfødder der vejer 90 kg, 150 kg eller 300 kg.

Viser 1-5 af 5 element(er)

Aktive filtre

Køb en parasolfod med hjul

Med en parasolfod med hjul, får du en fleksibel løsning, hvor du nemt kan flytte parasollen som det passer dig. En parasolfod med hjul er den ideelle løsning, hvis parasollen skal placeres et sted i haven eller på terrassen, hvor underlaget er jævnt og fladt. En parasolfod med hjul er oftest nemmere at flytte rundt med, men desværre kan hjulene være temmelig upraktisk på en træterrasse med riller eller ujævne fliser. Der anbefaler vi en flad fod til disse formål, som du så må skubbe eller dreje rundt, når den skal flyttes. Vores parasolfødder med hjul er produceret i granit, og har derfor en neutral grå farve. Ønsker du i stedet at din parasolfod matcher dine havemøbler og terrasse, har vi særligt fremstillede teak træ plader, som du kan placere på parasolfoden. Det ekstra lag af teak vil desuden øge vægten på foden, og gøre din parasol endnu mere stabil. 

Find en parasolfod som spyd

Skal parasollen stå samme sted og på græs eller fliser, så kan man med fordel få et parasolfodsspyd, som graves ned i haven. Herved står den væsentlig bedre fast. Det er især en fordel på restauranter og hotellet eller private haver, hvor pladsen er trang og en fod til parasollen vil fylde og generer for meget. Når du vælger parasolfod, er det vigtigt at overveje parasoldugens størrelse og bredde. Til vores største markedsparasoller med duge på 200, 300 og 350 cm, bør du vælge en fod på minimum 90 kg.Går du op i str. 350x300 cm, anbefaler vi fod på 150 kg

Hvordan vælger jeg den rigtige parasolfod?

Inden du køber en parasolfod er der et par ting som er værd at overveje. Du bør tænke over: 

  • Hvor stor er min parasol? 

  • Hvilket underlag skal parasolfoden stå på?

  • Skal den være nem at flytte rundt med?

  • Bør jeg i stedet vælge et parasolspyd, så jeg kan grave parasolfoden ned i jorden? 

Er du stadig i tvivl om hvilken model af parasolfod du bør vælge, kan du altid besøge os i vores butik i Assens, eller kontakte os via mail og telefon. Vi har mange års erfaring med havemøbler og kan give dig den rette rådgivning til netop din parasol. Find vores kontaktoplysninger her.