Havemøbler træ

Den mest velegnede træsort til havemøbler er teaktræ. Det er træ som har meget olie i sig, og i sig selv svampenedbrydende. Derfor tåler møbler af ægte teaktræ at stå ude i sol, regn og sne. Teak træs møbler til haven kan stå uden vedligeholdelse, men ønsker man at bevare den rødgule varme glød, kan havemøblerne i træ smøres i teak olie 1-2 gange om året.

Jo ældre teaktræ er jo længere levetid og mere holdbart vil teak havemøblerne være. Det yngre teaktræ er ofte tyndere planker, lysere i teak farven og mere ensartet udtryk. Vi i Vestmark arbejder en del i genbrugs teak træ, det giver rustikt og moderne look, træet har været brugt til andet formal tidligere, og derved etisk og uden kedelig fældning af skove, for at vi kan få flotte kvalitets havemøbler. Recycle teak havemøblerne er tungere, kraftigere og meget flotte.

Umiddelbart kan det være svært for almindelige forbrugere, at se forskel på ægte teak og andre træsorter.

Der produceres mange møbler til haven i andre træsorter, da det ofte er billigere materiale. Havemøbler i træ fra Fjernøsten betegnes ofte som hårdttræ, en fælles betegnelse for tropisk træ, som bliver brugt til meget andet end havemøbler. Ikke en træsort der er speciel velegnet til møbler, men som ofte ligner teak træ, og derved nemt kan snyde forbrugeren.

Hårdttræ kan være træsorter af Nyatoh eller Meranti. Begge er træsorter der ikke er optimale til havemøbler, men hvis de er godt forarbejdet, behandlet rigtigt fra fabrikken og jævnligt olieres, vil træ havemøbler kunne stå en del år i det skandinaviske klima.

Vestmark anbefaler dog IKKE møbler i hårdttræ, da levetiden er betydelig kortere en træhavemøbler af teak. Spørg os hvis du er i tvivl, vi bruger kun leverandører, der lever op til vores krav og kun producerer kvalitets havemøbler af ægte teaktræ.

Fra de svenske skove får vi leveret udendørs møbler i fyrretræ, produceret på svensk fabrik i bedste kvalitet. Havemøblerne er testet gennem mange år på det skandinaviske marked, og vi har gode erfaringer med havemøbler i fyrretræ. Vi er dog mest tilhænger af de hvide fyrretræs møbler til haven. De matcher det danske design perfekt, og med fabriksmaling som holder i mange år. De hvide møbler er glatte i overfladen og nemme at holde rene.


Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på Vestmark.dk - Læs mere
OK
Product successfully added to the product comparison!